opc_loader

Wensenlijst

Metamorfose met pallethout

Metamorfose met pallethout

Een aantal maanden geleden viel een oude boeren kast, te koop aangeboden op marktplaats, mijn hart binnen. De prachtige gietijzeren oude elementen waren nog intact, alleen de buitenkant van de kast was aan herstel toe. Een maal de kast in mijn woonkamer, zo blij als een kind met een nieuwe fiets, begon de restyling.
Pallethout is tegenwoordig erg geliefd om te gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld tuinmeubelen. Vaak worden pallets gratis of voor een klein prijsje aangeboden. Je kunt hele pallets gebruiken voor de grotere meubels, de planken los zijn ideaal voor een project als mijn kast. De planken kan je heel eenvoudig losmaken door met een hamer tegen de plank, die vast zit, aan te slaan en vervolgens de spijker, die nu wat ruimte heeft, verwijderen met een klauwhamer. 

Vervolgens heb ik de losse planken op maat gezaagd, en ieder plankje apart met krijtverf, bij de Kwantum vandaan, bewerkt. Dit heb ik er niet te dik op aangebracht, wat de verouderde look geeft. Je zou het ook nog na het verven wat kunnen opschuren. Het bekleden van de kast kon beginnen!
Ik heb de plankjes met schroeven bevestigd, achteraf gezien zou ik dit anders doen. Wanneer je de planken bevestigd met montagelijm zie je geen schroeven en is de afwerking netter. Je zou ook zwarte nagels kunnen gebruiken wat dan weer het oude uiterlijk versterkt.
De deur en bovenkant van de kast heb ik intact gehouden en enkel bewerkt met krijt verf. Het resultaat staat nu te pronken in de woonkamer en verbergt geduldig al mijn materiaal dat ik gebruik voor Woonuniek.


 

Terug