opc_loader

Wensenlijst

Moeder- en dochter- dag

Moeder- en dochter- dag

18 maart, zondagmiddag. Vandaag is het mama- en dochter- dag, vrouw lief is aan het werk en de jongens voelen zich te volwassen om met mama de dag door te brengen. De tablet, dat zelfs voor mijn meisje van 7 nu een aan de hand gegroeid object is, wordt erbij gepakt. Het een na het ander knutselobject komt voorbij, maar niets voldoet aan haar wensen. Vanuit mijn creativiteit en overvolle kasten met materiaal opper ik nog een aantal ideeën, een diepe zucht vanaf de bank zegt genoeg....

Ik besluit het even te laten rusten en ga een kop koffie zetten. Onderuit gezakt vanaf de bank: "Maaahhaaaamaaa??" Vanuit de keuken: "jaaahhaaa?"
Ze gaat rechtop zitten: "Heb jij nog hout in de schuur?" Ik zie de inhoud van de schuur voor me, even schiet er door mijn hoofd heen dat ik die nog zou opruimen, aangezien het hout de overhand neemt. Oke, terug naar nu, moeder- en dochter- dag, het kind naar mijn hart dat vraagt om hout! "Natuurlijk heb ik hout, wat is je plan?"

Een half uur later is de tafel, die de laatste maanden zijn dienst als werktafel heeft bewezen, vol gebouwd met de benodigde spullen voor het creatieve plan van mijn dochter. Uit een plaat hout heb ik in opdracht een groot hart gezaagd, dat zij nu vol overgave aan het beschilderen is. 
Het voordeel van mijn kracht van multitasken is, dat ik naast het bezig zijn met de moeder- en dochter- dag, honden die om je heen dwarrelen, de drummer die op zolder los gaat, mijn over enthousiaste zoon die naar beneden komt stormen om zijn energie die hij niet achter de computer kwijt kan beneden even vrij te laten, ik toch het winnende product van de winactie "Kleine kunstenaar" kan vorm geven. Want ja, ik ben Woonuniek, ik sta er mee op en ga er mee naar bed. 
Ik mag van geluk spreken dat mijn kinderen enorm meedenken en altijd weer enthousiast zijn wanneer een product verkocht wordt of een mijlpaal is gehaald. Eigenlijk heb ik aan mijn lieve dochter te danken dat ik de stap heb kunnen zetten om een workshop te gaan geven. Met andere woorden, zij is het hele brein achter het idee van de workshop "Bloemenvaas op steigerhout"!

Lief meisje van mij, dank je wel voor jouw vertrouwen in mij!
 

Terug