opc_loader

Wensenlijst

Koester de herinnering

Sweet memory, herinnerings bank, Woonuniek

Elke avond voor het slapen gaan, wanneer ik mijn dochter in stop en nog een knuffel geef, start het ritueel van “I love you”. Hoe dat eruit ziet? Als een liefdesverklaring dat zich meer en meer uitbreidt. Aan het eind van "ik hou heel veel van jou tot aan de maan, mars, het universum en terug", volgen alle dierbaren die nu niet meer bij ons zijn. Het moment dat het lieveheersbeestje, dat ze dood gevonden heeft, ook haar plek in de rij krijgt, krab ik mezelf toch even op mijn hoofd!

In het leven krijgen we allemaal te maken met verlies en een ieder gaat daar op zijn eigen manier mee om. Ik zelf vind het een mooie gedachte dat bij het overlijden van een dierbare, naast het rouwen, het leven van diegene gevierd wordt.

De herinneringen aan diebaren die lijfelijk niet meer in ons midden zijn, kun je in een doosje met een strikje op een speciaal plekje in je hoofd en hart meedragen. Tastbare herinneringen kunnen je helpen om dat speciale doosje weer even te openen. Het tastbare zorgt voor een stukje verbinding tussen toen en nu. Het voelen, zien en misschien wel ruiken, brengt de herinnering tot leven en dichtbij. Hoe verdrietig een moment in jouw leven ook is, je vind de kracht om daar de kostbare, warme momenten uit te filteren en te koesteren.

Met een Sweet Memory bank hoop ik een steentje bij te kunnen dragen om de waardevolle verbinding vorm te geven. Jouw wens, verhaal en de waardevolle kracht die jij voelt zullen het uitgangspunt zijn om tot een ontwerp te komen.
Hoe mooi en bijzonder zou het zijn, om zittend op het bankje, met een kop thee of koffie, je gedachten naar die mooie momenten af te laten reizen!

https://www.woonuniek.nl/sweet-memory-bank/

Terug