opc_loader

Wensenlijst

Het bulldozer-complex

Het bulldozer-complex

En dan is het nodig om naar het advies dat op je hart gedrukt wordt te luisteren. Even een week niets doen, dappere woorden om voor de voeten van een bezige bij met een door de honing vertroebeld zicht, te gooien! 1 week, 1 hele lange week!

Ik neem me voor om het boek, dat al een jaar ligt te wachten tot ik aan het spannende tweede hoofdstuk begin, een kans te geven. Kop thee met honing, benen omhoog en lezen maar. 

Na 5 dagen “ verplicht" rust ben ik het spuugzat, Ik mis de geur van hout en mijn heerlijke nieuwe werkplaats in de schuur. Woest deel ik mede: vakantie is voorbij!

Wanneer er wordt gevraagd wat de dagen “rust" mij gebracht hebben, komen eerst de woorden verveling, rusteloosheid en ongenoegen in mij op. Maar dan besef ik me dat ik die dagen, even loskomen van Woonuniek, mij degelijk wel wat gebracht hebben, anders dan alleen maar het ongenoegen. Doordat ik niet met mijn hoofd volop in het zaagsel zat, heb ik van een afstand kunnen kijken, even kunnen aarden. Vanaf vorig jaar december ben ik als een bulldozer door het leven gegaan, alles dat in mijn weg stond om mijn droom te verwezenlijken moest wijken, dan niet platgewalst worden. Doordat ik zo graag wilde dat dit een succes zou worden, raakte ik steeds meer verwijderd van mijn eigen idealen.

Nu, met beide voeten op de grond, is de richting niet langer een eeuwige rotonde, maar een eenbaansweg. Het pure en unieke is wat bij mij past en wat ik met Woonuniek wil overbrengen, maar ook mijn kinderen wil meegeven, blijf zo dicht mogelijk bij jezelf. Een moeder en vrouw die met een bulldozer-complex door het huis raast, voldoet niet bepaald aan dat beeld!

Het moraal van mijn verhaal: blijf dicht bij jezelf, luister naar je innerlijke krachten en laat je niet overdonderen door de invloeden van buitenaf.

Terug