opc_loader

Wensenlijst

Schilderen zonder kwast

Benodigdheden

houten plank of een ander stuk hout
krijtverf of acrylverf
schotel of schilderspalet 
schuurpapier
papier
alles behalve kwasten!

In deze diy inspiratie zal er een waar stuk abstracte kunst ontstaan.
Laten we beginnen!

1. Ga op zoek naar een mooi stuk hout, dit kan nieuw hout, maar nog mooier resthout zijn. Wat de vorm betreft is alles mogelijk! Waar nodig kun je de plank schuren.

2. Voordat je verder gaat, kwasten zijn uit ten boze! Ga op zoek naar materiaal om te gebruiken als vervanging voor de kwasten. Doe bijvoorbeeld inspiratie op in de keuken, ik verklap niet te veel. Het experimenteren is namelijk zo leuk om te doen!

3. Materiaal verzameld? Dan is het nu tijd om je kleuren verf te kiezen. Krijtverf en acrylverf zijn zeer geschikt. Het voordeel van krijtverf is dat het vrij snel droogt. Het voordeel van acryl verf is de glans en je kunt kleuren door elkaar laten lopen. Een combinatie van beide verfsoorten kan natuurlijk ook! Heb je geen verf in huis? Dan is de action een goede plek om verf te halen voor een kleine prijs.


Het experimenteren kan beginnen!

4. Je hebt nu alles wat je nodig hebt. Houd in gedachten dat het een abstracte creatie wordt, denk buiten de lijnen en laat de perfectie en vaste vormen los! Vind je het spannend om de eerste stap te zetten? Probeer dan een aantal technieken eerst op papier uit. Je kunt met de voorwerpen stempelen, schrapen, spetteren, vegen, de verf dun en dik aanbrengen en alles wat er tijdens het creatieve proces ontstaat.

5. Na het experimenteren op papier is het nu tijd voor het echte werk. Gebruik je binnenste creatieve kriebels, kruip in het kunstwerk en ga lekker los! Het voordeel van abstracte kunst, is dat je alle kanten op kan en vrij van vaste vormen en lijnen bent.

6. Tevreden met je werk? Geweldig! Om het op te kunnen hangen kun je schroefogen of tandhangers gebruiken. Hang het aan de wand waar het stuk uit zal spatten en wees trots!