opc_loader

Wensenlijst

Gelukkig Nieuwjaar!

Tot en met 17 januari ontvang je 15% korting op het gehele assortiment met de code HAPPY2021.

(maatwerk uitgezonderd)

Gezellige lichtjes straat

Benodigdheden

rest stukjes hout
acryl of krijtverf in verschillende kleuren 
kwasten
glas water
keukenrol
Stift of marker van ( Edding 4000) geschikt voor het tekenen en schrijven op hout
waxinelichtjes
schroeven en schroefmachine of houtlijm

Aan het werk!

1. Ga op zoek naar rest stukjes hout, heb je deze zelf niet, dan misschien wel de buren of familie. Het maakt niet uit welke vorm het hout heeft, dat geeft juist een leuk en speels effect op het eindresultaat. De gezellige straat van ons is ongeveer 35 cm lang, de lengte kun je zelf bepalen door meer of minder stukken hout te gebruiken. Daar waar het nodig is, kun je het hout schuren. 

2. Tijd om alle benodigheden erbij te pakken en klaar te zetten. Mijn dochter en ik hebben de stukken hout verdeeld en zijn gestart met het ontwerpen van de huisjes. Dit doe je heel eenvoudig met een stift dat geschikt is om op hout te tekenen. Laat je fantasie en creativiteit spreken en teken raampjes, deuren, dakpannen, gordijntjes en alles wat er nog in je op komt! Laat ongeveer 3 cm aan de onderkant van de huisjes leeg, hier komt uiteindelijk het hout waar de waxine lichtjes op komen te staan.

3. Nu heb je de basis voor de huisjes klaar en gaan we verder met de verf. Schilder alle onderdelen van de huisjes in vrolijke kleuren, het gezellige resultaat is al snel te zien!

4. Laat de huisjes drogen en pak het stuk hout dat voor de straat bedoeld is. Belangrijk is dat het ongeveer 3 cm dik is en de lengte heeft van de huisjes naast elkaar. Let ook op de breedte, zodat de waxine lichtjes erop passen. Wij hebben er voor gekozen om het hout voor de straat blank te houden, hoe jullie dat doen, is geheel aan de eigen creativiteit toe vertrouwd!

5. Wanneer alles droog is zijn we toe aan de volgende stap, alle huisjes aan elkaar verbinden. Je kunt de schroefmachine gebruiken of met houtlijm werken. Wanneer je kiest voor de schroefmachine, zorg dan ook dat je een klein houtboortje bij de hand hebt. Boor in de achterkant van de huisjes een gaatje ongeveer 1,5 cm vanaf de onderkant. Vervolgens neem je het stuk hout dat de straat wordt erbij en schroef ieder huisje daar vanaf de achterkant aan vast. Gebruik je houtlijm, let dan op dat je het goed aandrukt. 

Tadatadatada!!

6. Wanneer de avond valt is het moment om de kaarsjes aan te steken en de gezellige lichtjes straat is klaar om te gaan stralen!