opc_loader

Wensenlijst

De eerste zonnestralen van dit jaar

De eerste zonnestralen van dit jaar

Zodra de eerste zonnestralen van dit jaar naar binnen vallen, begint het te kriebelen. Ik moet naar buiten.

Eindelijk de tuin opruimen, weg met dat bruine waar ik de laatste maanden vanuit de woonkamer op uitkeek – plaats maken voor nieuw leven dat alweer uit de grond piept.  Handen in de aarde, verstand op nul. Minder is meer, denk ik terwijl ik de afgestorven stengels uit de tuin trek.

Het betrekt en het begint zacht te regen. Dan maar naar binnen. Zo heerlijk was het bij nader inzien toch niet.

Ik kijk om me heen in het huis dat ooit alleen van mijn vriend was en waarin ik later, toen we gingen samenwonen, ben komen wonen. Ik hou van dit huis, maar nog steeds ben ik bezig er ons – míjn – thuis van te maken.

Ik zou het tafeltje kunnen opknappen dat ik deze zondag meenam van een rommelmarkt, ondanks commentaar van mijn vriend. Daar doe ik hem dus niet echt een plezier mee. Ik zou boven een muurtje even kunnen sauzen, wat al maanden in de planning staat. Maar dan moet ik naar de bouwmarkt voor muurverf. Geen zin in. Of de ramen zemen, zodat de volgende keer dat de zon schijnt, ik ook echt van de zon kan genieten in plaats van de troep op mijn ramen.

Iedereen zal het met me eens zijn dat het fijn is om te creëren, om van je thuis en mooiere, fijnere plek te maken, precies zoals je dat zelf wilt. Dat begint in je hoofd, alles ontspruit vanuit een idee. Ik neem een slok van mijn vers gezette thee en tevreden laat ik me achterover vallen in de kussens van mijn bank. Ik ga eens even heel hard creëren.

 

 

 

 

Terug