opc_loader

Wensenlijst

Met een item van Woonuniek creëer je jouw eigen stukje uniek in huis 

Wanddecoratie Tillandsia

Artikelnr: WD027
Jeslo

Wanddecoratie Tillandsia, met lucht plantjes

69,95
Zet op wensenlijst
Voorraad
Voorraad:
  1  items
Kenmerken
levertijd:
1 tot 3 werkdagen
verzendkosten:
€3,99
Beschrijving

Wanddecoratie Tillandsia zal elke wand een unieke en groene opkikker geven. Op het houten wandbord zijn drie kubbussen bevestigd. De kubbussen zijn stijlvol bewerkt met krijtverf in de kleuren wit en groen. In de kubbussen vind je prachtige details van kleine blokjes bewerkt met notenhouten beits, groene krijtverf en zwarte verf. Boven in iedere kubus is een haakje bevestigd. Aan de haakjes hangen African Bell Cups in mooi warme aardetinten en fraai gedecoreerd. In elke Cup ligt een Tillandsia lucht plantje. Hoe bijzonder zijn deze plantjes! De laatste jaren zijn zij aan een ware opmars bezig en passen in elk interieur. De plantjes liggen los in de cups, zodat deze makkelijk te verzorgen zijn. Lees verder over de verzorging van de luchtplantjes in de extra informatie.

Afmeting: 93x30 cm (lxb)

Extra informatie

Verzorging van de Tillandsia's

Lucht

Tillandsia's staan niet met hun wortels in de aarde om voedsel tot zich te nemen, maar gebruiken hun wortels om zich vast te zetten op een boom, een tak of in de woestijn op een steen. Ze hebben hun eigen manier om voedsel tot zich te nemen en onttrekken dus niets van de boom of plant waar ze zich op vast zetten. De bladeren van Tillandsia's halen hun voedingsstoffen uit de lucht (zuurstof). Daar zorgen de tricoms voor die op de bladeren zitten. Tricoms zijn net kleine schoteltjes die zich kunnen in en uitklappen. Als ze uitgeklapt zijn beschermen zij het hele blad tegen de brandende zon. Als de zon ondergaat zullen zij inklappen, zodat het blad niet meer afgedekt is en er vocht en voedingsstoffen tot de bladeren door kunnen dringen.

Licht

Tillandsia's houden van licht, kies een lichte plek uit, maar vermijd direct zonlicht in de zomer. In de winter, als het zonlicht minder fel is, verdragen ze wel een plekje in de volle zon. Tallandsia's met bladeren in lichte kleuren kunnen beter tegen zonlicht dan hun soortgenoten met een donker gekleurd blad. Verder is ventilatie een belangrijke factor. Op een luchtige, goed geventileerde plek hebben ze het echt naar hun zin. Wat de temperatuur betreft stellen de Tallandsia's weining eisen. Ze passen zich makkelijk aan aan elke temperatuur tussen de 10 en 32 graden. Let op dat je ze in de winter niet op een al te warme plek heb staan, zoals dicht bij een verwarming.

Water

Tillandsia's geven de voorkeur aan regenwater. Ze vinden het fijn om 1 a 2 keer per week besproeid te worden met de plantenspuit. Mocht het een hele droge en hete zomer zijn, besproei ze dan 3 tot 4 keer per week.Tillandsia's kunnen makkelijk een langere periode zonder water overleven (4 tot 8 weken). Het gevaar is eerder een teveel aan water. Als er namelijk vocht tussen de bladeren blijft zitten, gaat het blad rotten en sterft het plantje langzaam. Een Tallandsia moet binnen 4 uur al het water hebben verwerkt en weer droog zijn. Bij bloeiende planten moet je erop letten dat de bloem niet nat wordt. De bloem zal dan niet lang leven, omdat ze gaat rotten door het vocht. De plantjes overleven beter zonder water dan met een teveel aan water.

Aanbevolen artikelen:

44,95
De unieke wanddecoratie Leaves heeft een vintage uitstraling. Dit is te danken aan de groen/creme...
15,00
Storm in de lucht! Wanddecoratie Storm is geschilderd op een canvas doek en brengt zeker een frisse...
34,00
De mogelijkheden om te stempelen zijn oneindig! Ga maar eens op zoek in huis en je zult je verbazen...
49,95
Laat je inspireren door de veelzeggende tekst die Wanddecoratieset Window jou vertelt. Er is...
39,95
Blauw is de kleur van lucht en zee en wordt vaak geassocieerd met rust, vrede en vertrouwen. Met...
45,00
Na het maken van een steigerhouten voerbak, blijven de halve cirkels, die uitgezaagd worden, over....

Alternatieve artikelen:

45,00
Na het maken van een steigerhouten voerbak, blijven de halve cirkels, die uitgezaagd worden, over....
79,95
Ik denk dat we allemaal de bouwhoek in de kleuterklas nog kennen. De mooiste gebouwen ontstonden...
15,00
De canvas set Black and beautifull bestaat uit twee schilderijen op een canvas doek van 29x29 cm....
45,95
Wanddecoratie Craft is een vrije expressie schildering op hout en een waar kunststuk. De kleuren...
74,95
In huize Woonuniek wordt alles dat met hout te maken heeft bewaard en opgeslagen, wachtend op de...
34,00
De mogelijkheden om te stempelen zijn oneindig! Ga maar eens op zoek in huis en je zult je verbazen...
Laatst bekeken items